Öka försäljning med digital marknadsföring

Tidigare var företag tvungna att förlita sig på traditionella marknadsföringskanaler som tryckta annonser och tv-reklam för att nå ut till kunderna. Idag finns det ett antal digitala marknadsföringsalternativ för små och stora företag som kan hjälpa dig att nå fler kunder på kortare tid och till en lägre kostnad. Låt oss titta närmare på hur du kan öka din försäljning med hjälp av digital marknadsföring.

Med en fokuserad digital strategi kan du identifiera vilka av dessa kanaler som bäst passar dina marknadsföringsmål samtidigt som du behåller en stark ROI (Return on Investment).

 

Varför traditionell marknadsföring inte räcker till för dagens konsumenter

Du kanske tänker: "Jag kan inte sluta använda traditionell marknadsföring, det är det som gjorde mig framgångsrik från början!" Men du har fel.

Sanningen är att traditionell marknadsföring inte räcker för att nå dagens konsumenter eftersom:

  • Kunderna är mer informerade och har fler alternativ än någonsin tidigare. Så de är svårare att nå.

  • Traditionell marknadsföring är dyr, särskilt när man räknar in kostnaden för att driva en fysisk butik eller ett kontor (vilket de flesta företag fortfarande gör). Det kräver också mycket tid - och om du spenderar dina timmar på uppgifter som inte direkt genererar intäkter slösar du bort pengar.

 

Vad är digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är marknadsföring av produkter eller tjänster med hjälp av digital teknik, främst på Internet, men även via mobiltelefoner, displayreklam och andra medier. Den omfattar alla reklamformer som använder Internet och mobilteknik för att undersöka målgrupper, planera, placera och mäta reklamkampanjer samt skapa användarupplevelser som underlättar försäljningen.

lead

 

De fem stegen för att skapa en effektiv digital marknadsföringsstrategi

  • Definiera din målgrupp.

  • Utveckla en innehållsstrategi.

  • Skapa en strategi för sociala medier.

  • Skapa en strategi för betalda annonser, inklusive Google AdWords- och Facebook Ads-kampanjer samt andra betalda sökalternativ som Bing Ads eller LinkedIn Ads.

  • Skapa en strategi för e-postmarknadsföring som omfattar autosvar m.m. (t.ex. veckovisa e-postmeddelanden med tips om hur du kan förbättra din e-postmarknadsföring).

 

Hur du kommer igång med annonser på nätet

Det första du måste göra är att definiera problemet. Det är inte alla företag som har en webbplats och det är inte alla webbplatser som har reklam på nätet. Så om din kund inte har någon av dessa saker behöver du inte oroa dig för dem!

Ett bra sätt att definiera problemet är att se till att det är tydligt vad de vill ha ut av sin marknadsföringskampanj. Är de ute efter mer trafik eller fler leads? Vilken typ av innehåll ska de skapa? Hur mycket pengar vill de spendera på detta projekt? Om alla dessa frågor besvaras på förhand blir det lättare för båda inblandade parter (du och din kund) att veta exakt vad som behöver göras härnäst. Det betyder också att när du är klar med varje uppgift att skapa en effektiv digital marknadsföringsstrategi tillsammans med dem - oavsett om det tar en dag eller fem månader - kommer alla att veta vad som gick rätt till (och hur länge).


Hur du väljer den bästa digitala marknadsföringskanalen för att marknadsföra ditt företag

Detta är en mycket viktig punkt, eftersom det inte bara är kanalen som avgör om din kampanj är framgångsrik. Målgruppen, budgeten och tidsramen är också viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om alla förändringar i din bransch. I det här fallet finns det gott om nya utvecklingar inom onlineannonsering och sökmotoroptimering som vi inte har tagit upp här. Om du menar allvar med att utveckla ditt företag genom digital marknadsföring, se till att du är uppdaterad om alla aktuella trender genom att följa bloggar och webbplatser som Search Engine Watch eller Adweek. Det händer mycket bakom kulisserna när det gäller SEO och betald reklam - och det lönar sig om du håller dig vaksam!

 

Den digitala marknadsföringen utvecklas ständigt. När du är redo att ta ditt företag till nästa nivå kan vi hjälpa dig att hitta det bästa sättet att nå ut till kunderna och öka försäljningen.

KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

Instagram för företag

För inte så länge sedan skrev vi (tekniskt sett Mike, vi skyller på honom) en text om att "...

8 bästa Google Fonts (Google-typsnitt)

Att välja ett typsnitt handlar mer än om att hitta som är snyggt, roligt, coolt eller anonymt. Det...

Öka försäljning med digital marknadsföring

Tidigare var företag tvungna att förlita sig på traditionella marknadsföringskanaler som tryckta...