Arbeta hemifrån – våra bästa tips

Ett tag såg det ut som att den stora återvandringen till kontoret var i full effekt. Men sedan kom ju omikron-varianten och nu är vi återigen förpassade till hemmets kontorslandskap. Vi har tidigare pratat om hemmakontor, men denna gång får du ett nyttigt (eller galet) tips på hur du bäst arbetar hemifrån från varje enskild medarbetare på Brave Agency. Vi hoppas du finner dem användbara.

 

Först ut är Mia, vår digitala projektledare & SEO-expert. Mia är även en mästerklättrare, tänk dig Spindelmannen, fast bättre.

Mitt tips är att skapa en mys-vibe där du sitter i en skön och inspirerande stämning. Jag har alltid ett levande ljus tänt och några växter i närheten, och ja -några av mina favoritstenar. Det är också viktigt att bryta av i vardagen och få lite ny energi när man arbetar hemifrån. Ibland har vi olika teman på vår digitala fredags-AW, nyligen blev det after-ski och då åkte skidglasögonen på och vi körde en after-ski-inspirerad Kahoot.

 


Nästa tips kommer från vår digitala designer Johan som även är bäst (i världen enligt oss) på att teckna sengångare i roliga situationer.

Börja tidigt! Även om avsaknaden av pendling och transportsträckor gör att det lockar en att ligga kvar lite längre i sängen och börja sin vanliga tid. Gör inte det. Passa på att börja lite tidigare när du arbetar hemifrån. Man är som mest kreativ tidigt på dagen och kan du utnyttja dessa timmar på dagen, så kommer du få så mycket mer gjort på mindre tid, så när energidippen kommer sedan när du ätit den där mastiga pizzalunchen så slipper du det dåliga samvetet över att du inte är lika effektiv resten av dagen.


sengångare

 

 

Daniel hanterar mästerligt video, stillbilder, animationer och så mycket annat vi inte har plats att lista dem. Han gillar även vatten.

Kolsyremaskin + kallt vatten i kylen + pressad citron = vatten kommer bli din nya favoritdryck. Köp en yogamatta för kroppsövningar under dagen, bra mot stelhet och ryggont. Skaffa ett fågelbord och häng vid ett fönster i närheten där du jobbar, bra för de som inte har husdjur hemma. Ät bättre snacks med mindre socker: Lägg jordnötssmör i frysen, får samma konsistens som glass fast med mindre socker. Eller blanda med grekisk yoghurt, frysta hallon, kanel och valnötter för en frukost eller mellanmål med mindre socker, men som dämpar sötsuget.

 

 

Brave Agencys egna superexpert på svampar och växter Frida som även är en fantastisk digital designer har följande tips att dela med sig av:

Det är din arbetsplats, så se till att utforma den så att just du trivs. Lägg ner lite extra tankeverksamhet så att allt från möbelval till plats i hemmet känns bra. Och glöm inte att ta dig en bensträckare då och då. En lunchpromenad är även att rekommendera – kanske med en kollega eller vän om ni bor nära.

 


Som VD & DJ gillar Stefan korta titlar, gärna byggda på 2 bokstäver, han gillar även kaffe.

Se till att börja dagen med en god kopp kaffe. Fyll en stor termos ­– för du vet aldrig om en annan hemarbetande granne kanske kommer förbi och vill bjuden på en go kôpp.

 

hustle

 

 

Handbollsfanatiker, filmproducentsguru och stort fan av filmer från 80-talet, vår andra Stefan, även känd som Spiken har följande tips till dig som arbetar hemifrån:

I dessa tider med mycket videomöten så tycker jag att man ska optimera sin kontorsplacering med det i åtanke. En trevlig och avskalad bakgrund med ett hyfsat ljus är en bra start. Undvik att sitta med ett fönster direkt bakom dig. Det ställer till det för kameran i din dator som då sänker ljuset i hela bilden och du ser ut som en skurk från en billig 80-talsrulle.

 

 

Han har sett fler filmer, spelat fler spel och läst fler knepiga böcker än de flesta. Vår gråskäggiga copywriter Mike tycker att ljud är en bra grej. 

Skaffa bra hörlurar. Hemmakontor betyder mycket möten. Och kanske även mycket tid för att lyssna på musik eller poddar när du arbetar. Mer än vad du brukar göra eftersom du inte har några kollegor bredvid dig längre. Dina öron är värda bra grejer. Så lägg lite extra krut på bra hörlurar, gärna med brusreducering om ditt hem bjuder på en stökig miljö. Förslagsvis ett par AirPods Max eller Sony WH-1000X4 om du gillar over-ear. Eller ett par Sony WF-1000xm4 eller Beats Fit Pro om du gillar in-ear pluggar. Jag lovar, det kommer att vara värt det. Det finns förvisso billigare och det finns definitivt dyrare. Varför jag just nämner dessa är för att jag ha testat alla fyra modeller och ger tummen upp till dem alla.Vilka är dina behov för digital marknadsföring? Prata med oss. Så fixar vi det tillsammans - hemifrån eller på kontoret.

Kontakta oss

Senaste artiklarna

Vad är Metaverse?

Metaverse är en framtidsvision om steget in i den tredje dimensionen av internet. Låter det...

Läget för digital marknadsföring 2022

Hej, kära marknadsföringsbransch. Hur mår du egentligen? I denna artikel tar vi en titt på...

Instagram är dött

Ja, ok, det var lite clickbait. Eller rätt mycket. Men det finns en anledning till vårt vågade...