Företagsvideo 2023 – Därför ska ditt företag satsa på film!

Har du någonsin sett "The Wolf of Wall Street" och undrat varför Jordan Belfort verkade så angelägen om att skapa en video för att presentera sin penny stock-firma? Eller har du sett "Mad Men" och undrat varför Don Draper vill ha en video för att marknadsföra en ny klient? Om du gissade på att både Jordan och Don försökte använda företagsvideo för att öka försäljningen och kännedomen om sina respektive företag, så hade du rätt!

Företagsvideo är precis vad det låter som: en video som används av företag för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Det kan vara en video som visar upp produkterna, en video som ger en överblick av företaget eller en video som ger mer information om en specifik tjänst. Målet med företagsvideo är att öka försäljningen, öka kännedomen om företaget och öka trafiken till företagets hemsida.

HubSpot Video

 

Varför ska du bry dig om företagsvideo?

Tja, om du någonsin har sett en "unboxing"-video på YouTube, så vet du att video är ett effektivt verktyg för att få människor att vilja ha saker. På samma sätt kan en bra företagsvideo presentera dina produkter eller tjänster på ett så attraktivt sätt att kunderna inte kan motstå att klicka på "köp"-knappen.

Företagsvideo ger också möjlighet att visa vad som gör ditt företag unikt och vad som är viktigt för er. Genom att visa företagets kultur och värderingar kan du skapa ett starkt varumärke och öka förtroendet hos kunderna. Du kan också använda video för att ge kundservice och svara på vanliga frågor.

Det finns många olika plattformar där du kan publicera din företagsvideo, som YouTube, sociala medier och din egen hemsida. Genom att publicera din video på olika plattformar kan du nå ut till en större målgrupp och öka möjligheten att generera leads och försäljning.

Men företagsvideo är inte bara bra för att öka försäljningen. Det ger också möjlighet att visa vad som gör ditt företag unikt och vad som är viktigt för er. På samma sätt som "Queer Eye"-gänget hjälper människor att bli den bästa versionen av sig själva, kan en företagsvideo hjälpa ditt företag att skapa ett starkt varumärke och öka förtroendet hos kunderna.

 

Vad ska du tänka på när du skapar en företagsvideo?

Först och främst är det viktigt att du tänker på målgruppen du vill nå, vad du vill säga med videon och hur du vill presentera dina produkter eller tjänster. Det är också viktigt att du väljer en professionell videoproducent (Haaaave you met Stefan Spikh på Brave?) som kan hjälpa dig att skapa en högkvalitativ video.

Stefan Spikh videoproducent


Här är några tips för att använda företagsvideo för att öka försäljningen:

  1. Presentera produkter och tjänster: Genom att visa företagets produkter och tjänster i en video kan du ge kunderna en bättre förståelse för vad du erbjuder och hur det kan hjälpa dem.

  2. Använd video för att skapa förtroende: En video kan användas för att visa företagets expertis och etablera förtroende hos kunderna.

  3. Erbjuda demonstrationer: En video ger möjlighet att visa hur produkterna eller tjänsterna fungerar i verkligheten, vilket kan öka intresset hos kunderna.

  4. Visa kundcases: Genom att visa hur andra har använt företagets produkter eller tjänster kan du öka trovärdigheten och ge kunderna en bättre förståelse för hur det kan hjälpa dem.

  5. Använd video för att ge kundservice: Video ger möjlighet att svara på vanliga frågor och förklara mer om produkter och tjänster. Detta kan minska antalet kundsamtal och öka kundtillfredsställelsen.

  6. Använd video för att skapa en stark call-to-action: En video ger möjlighet att ge kunderna en tydlig uppmaning att köpa eller kontakta företaget.

  7. Integrera video på företagets hemsida: Genom att integrera video på företagets hemsida kan du öka trafiken och öka möjligheten att konvertera besökarna till kunder.

  8. Använd video i marknadsföringen: Genom att använda video i marknadsföringen kan du nå ut till en större målgrupp och öka möjligheten att generera leads och försäljning.


Satsa på film!

Brave Agency har lång erfarenhet av att skapa engagerande och konverterade företagsvideos åt våra kunder. 

KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

Kontorshund förbättrar arbetsmiljön

Det här med att hunden är människans bästa vän är sedan gammalt. Men hade du koll på att det finns...

Hybridmöten

Hybridmöten, även kända som hybridevent, är en form av möten som kombinerar fysiska och digitala...

Är AI din vän eller fiende – en copywriters perspektiv

AI är samtalsämnet som vägrar upphöra att riva upp känslor, åsikter och debatter. Ett återkommande...