Globala investeringar i AI-teknologi förväntas öka under 2023

Enligt en ny prognos från analysföretaget IDC väntas globala investeringar i AI-system öka kraftigt i år, vilket kommer att ge företag som är tidiga på att investera en konkurrensfördel.
IDC tror på en 27-procentig ökning jämfört med fjolåret, och investeringarna i AI-centrerade system väntas landa på 154 miljarder dollar 2023.

Tekniken införlivas i allt fler produkter och tjänster, vilket driver på tillväxten, enligt IDC:s prognos. De två branscher som kommer att göra störst AI-investeringar år 2023 är bank och detaljhandel, följt av professionella tjänster och tillverkning inom processindustrier. Tillsammans kommer dessa branscher att stå för mer än hälften av alla utgifter för AI-centrerade system i år.

Den snabbaste tillväxten för AI kommer från media-branschen med en femårig tillväxt på 30,2%. Även om det är ett positivt tecken för branschen, kommer bara två av de fem branscherna som är med i prognosen att ha en CAGR på mindre än 25%.

"De företag som är långsamma att investera i AI kommer att hamna på efterkälken i en allt mer konkurrensutsatt marknad", säger en talesperson för IDC. "Det är viktigt att företag förstår vikten av att integrera AI i sin verksamhet och är villiga att investera i tekniken för att öka sin konkurrenskraft och förbättra sina affärsprocesser."


Vad sägs om ett nyhetsbrev som inte kommer för ofta och som alltid innehåller bra grejer?

Senaste artiklarna

Hur man jobbar med growth marketing

Growth marketing, ofta kallad tillväxtmarknadsföring, är en modern strategi inom marknadsföring som...

Fördelar med HubSpot

I dagens affärsmiljö är effektiv hantering av kundrelationer och marknadsföringsstrategier...

Growth Marketing: Öka din tillväxt med superhjältekrafter!

Hej kompisar, läsare och ni som inte identifierar er som någon av dem. Låt oss snacka om: Growth...