Globala investeringar i AI-teknologi förväntas öka under 2023

Enligt en ny prognos från analysföretaget IDC väntas globala investeringar i AI-system öka kraftigt i år, vilket kommer att ge företag som är tidiga på att investera en konkurrensfördel.
IDC tror på en 27-procentig ökning jämfört med fjolåret, och investeringarna i AI-centrerade system väntas landa på 154 miljarder dollar 2023.

Tekniken införlivas i allt fler produkter och tjänster, vilket driver på tillväxten, enligt IDC:s prognos. De två branscher som kommer att göra störst AI-investeringar år 2023 är bank och detaljhandel, följt av professionella tjänster och tillverkning inom processindustrier. Tillsammans kommer dessa branscher att stå för mer än hälften av alla utgifter för AI-centrerade system i år.

Den snabbaste tillväxten för AI kommer från media-branschen med en femårig tillväxt på 30,2%. Även om det är ett positivt tecken för branschen, kommer bara två av de fem branscherna som är med i prognosen att ha en CAGR på mindre än 25%.

"De företag som är långsamma att investera i AI kommer att hamna på efterkälken i en allt mer konkurrensutsatt marknad", säger en talesperson för IDC. "Det är viktigt att företag förstår vikten av att integrera AI i sin verksamhet och är villiga att investera i tekniken för att öka sin konkurrenskraft och förbättra sina affärsprocesser."


Vad sägs om ett nyhetsbrev som inte kommer för ofta och som alltid innehåller bra grejer?

Senaste artiklarna

ChatGPT 4o: Nästa steg för AI-konversationer

ChatGPT-4o är en revolution för ChatGPT. Ok, revolution är lite väl fläskigt, men hey, vi...

Guide till growth marketing för B2B

Introduktion:

Välkommen till vår omfattande guide om growth marketing för B2B-företag. I dagens...

Reklamfilmer Super Bowl 2024

Reklamfilmernas julafton är äntligen här. Och som vanligt bjöds vi på en kavalkad av snordyra ...