Vad är BeReal?

Om 2021 var året då alla skulle hänga på ClubHouse (och även slutade hänga på Clubhouse) kanske 2022 är året som BeReal blir den stora nyheten i det sociala medielandskapet. Vad är då BeReal? Låt oss titta närmare på den nya appen som många pratar om just nu.

BeReal är inte att blanda ihop med B-Real som är en av frontfigurerna i det episka bandet hiphop-bandet Cypress Hill. Vad är då BeReal? Namnet är en rätt tydlig giveaway – det är en app som ska visa vårt verkliga jag, en app som är mer ”äkta” än de andra.

Hur fungerar BeReal?

Pitchen för BeReal är enkel – den visar verkligheten i form av den gråa vardagen. Vid en slumpmässig tidpunkt varje dag får BeReals användare en notis som uppmanar användaren att göra ett inlägg. Användaren har då två minuter på sig att ta en bild som använder båda kamerorna i mobilen. Det går att ta om bilden, men appen visar tydligt hur många ggr bilden har tagits om, samt om bilden postats senare än vad appen hade bestämt. Bilden som användaren sedan postar hamnar i ett gemensamt flöde där användaren får ta del av vad dess vänner gör vid exakt samma tidpunkt.

blogg-BeReal, cat


Varför existerar BeReal?

På många sätt är BeReal motståndsrörelsen till t.ex. Instagrams sönderfiltrerade och överretuscherade fantasivärld samt de orealistiska ideal som detta bidrar till. BeReal handlar om att visa dina vänner vem du faktiskt är. Vilket är ett svar på en stor debatt i samhället kring autenticitet på sociala medier. Förhoppningsvis är detta ett steg i rätt riktning och något vi får se mer av i framtiden.

Hur fungerar appen BeReal?

Ladda ned appen från Apple Store eller Google Play. Regga dig och godkänn om appen ska få tillgång till dina kontakter eller om du vill dela inlägg till främlingar. Under ”Upptäck” kan du ta del av inlägg som publicerats, du kan reagera på dessa inlägg med emojis och likt Snapchat se var användarna befinner sig på en karta. Appen arbetar inte tillsammans med varumärken eller influencers och att använda den för kommersiella syften är förbjudet.

blogg-BeReal


Vem är BeReal gjord för?

Är du trött på filter, retusch och fejkade lifestyle-bilder från influencers? Ja, då är BeReal som gjord för dig. Om appen överlever den initiala hypen, ja, det återstår att se. Men idén är utmärkt, det är en kaxig deltagare som pekar ett digitalt finger åt de stora drakarna som inte tagit åt sig av konsumenternas kritik på fullaste allvar. En liten revolutionär som faktiskt vill skapa förändring – och vi gillar det!

 

Vill du veta mer om vad digital marknadsföring kan göra för dig och ditt företag. Prata med oss – vi är typ experter på sådant.

KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

Vad är Metaverse?

Metaverse är en framtidsvision om steget in i den tredje dimensionen av internet. Låter det...

Läget för digital marknadsföring 2022

Hej, kära marknadsföringsbransch. Hur mår du egentligen? I denna artikel tar vi en titt på...

Instagram är dött

Ja, ok, det var lite clickbait. Eller rätt mycket. Men det finns en anledning till vårt vågade...