Digital marknadsföring

Förstå dina kunder bättre med digital marknadsföring

Digital marknadsföring innefattar all marknadsföring av produkter och tjänster som sker via digitala kanaler och plattformar. Exempel på digitala kanaler är sökmotorer (Google), sociala medier (Facebook, Instagram), e-post och hemsidor för att kommunicera med dina existerande och framtida kunder.

Ditt digitala skyltfönster

Digital marknadsföring går ut på att skapa varumärkeskännedom, leadgenerering och driva potentiella kunder framåt i köpresan genom olika digitala kanaler. Arbetet bakom digital marknadsföring riktar sig mot en specifik målgrupp med olika budskap som kommunicerar med målgruppen. Den digitala marknadsföringen inkluderar bl.a annonser baserade på olika sökresultat, e-postannonser, sociala media-annonser och mycket mer.

digital marknadsföring-2

Behöver ditt företag ta sina första digitala steg eller förbättra ert nuvarande digitala erbjudande?

För att digital marknadsföring ska ge resultat handlar det om att få alla pusselbitar att passa ihop. Vi på Brave Agency är pusselmästare och har både erfarenheten och kompetensen för att hålla kolla på alla bitar. I grunden handlar det om veta när man ska göra vad – och sedan paketera det på olika sätt.

Vi erbjuder olika tjänster som kan hjälpa dig att skapa fler leads, göra mer affärer och exponera ditt varumärke så det når igenom dagens mediabrus.

Några av våra tjänster:

Vanliga frågor om digital marknadsföring

 

Vad är digital marknadsföring?

Digital marknadsföring innefattar all marknadsföring av produkter och tjänster som sker via digitala kanaler och plattformar. Digital marknadsföring riktar sig mot ett specifikt segment i en kundbas med olika budskap som tilltalar den valda målgruppen.

Vad är digital marknadsförare?

Digital marknadsförare är de personer som tar fram budskap, strategier, content m.m. till företag som gör reklam via digitala kanaler.


Vad är bra digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är en strategi som består av en mix av Content Marketing, SEO, video, SEM, PPC (köpt annonsering), sociala medier m.fl. och används för att kunna nå ett företags satta mål. Bra digital marknadsföring är det som ger företaget nya kunder och större intäkter.

Hur marknadsför man sig digitalt?

Här är några av de vanligaste metoderna och strategierna för digital marknadsföring för att nå potentiella kunder: Betald sökannonsering, Sökmotoroptimering (SEO), Betald annonsering på sociala medier, Sociala medier marknadsföring, Konverteringsoptimering, Innehållsmarknadsföring och E-postmarknadsföring.

Varför digital marknadsföring?

Med digital marknadsföring skapar du ditt egna digitala skyltfönster till en lägre kostnad än traditionell marknadsföring. Du kan även rikta den till vem du vill på en djupare nivå tack vare de urvalsmöjligheter som digital marknadsföring erbjuder.

Vad är syftet med marknadsföring?

Marknadsföring är de reklamaktiviteter ett företag gör för att fånga kunders och potentiella kunders intresse för företagets erbjudande, produkt eller tjänst.

Vad gör en Marketing Specialist?

Du bevakar omvärldstrender, ansvarar för strategisk planering, segmentering, positionering och konkurrensanalys. En marketing specialist är även involverad i utveckling av nya produkter och tjänster, rekrytering, budget och resultatuppföljning. Är du marknadschef har du nära samarbete med säljarna och ingår i ledningsgruppen.

Vad är organisk marknadsföring?

Organisk spridning av content syftar till spridningen av innehåll som sker när människor delar, gillar, kommenterar eller på andra sätt engagerar sig med något du lagt upp gratis. Desto mer folk som uppmärksammar din content, desto mer synlighet får det.

Kontakta oss

Behöver du komma igång med digital marknadsföring? Kontakta oss idag och boka in ett möte.