5 smarta tips för Instagram

Instagram är enkelt att använda, även för någon som inte är supervan vid appar. Det är väldigt plug & play. Vilket inte alltid är fallet med sociala medier. Men samtidigt finns det väldigt mycket att pilla med bakom den enkla fasaden. Så vi tänkte att vi droppar 5 tips om tricks på Instagram som du kanske har missat.

 

Flytta ditt favoritfilter till toppen av menyn

Alla har vi ett favoritfilter på Instagram. Och för vissa finns kanske det filtret väldigt långt bak i listan. Låt oss vara ärliga, är det verkligen så jobbigt att scrolla igenom alla filter? Ja. Det är det. Särskilt när man kan faktiskt kan arrangera om dem.

På "filtersidan" pressar du samt håller ned fingret (eller tummen för den delen) på det filter du vill flytta och drar det åt höger eller vänster. Easy peasy.

 

Fäst kommentarer på toppen av ditt inlägg

Låt oss måla upp ett scenario. Du tar en tvärfet bild på en konsert. Du taggar bandet i bilden. Bandet fattar grejen med fans och social media. Så bandet går in på din post och skriver något coolt. Men samtidigt skriver dina polare massa trams på samma post. Då är det läge att fästa bandets kommentar på toppen för bragging rights.
(Tips på ett bra band är Rival Sons.)

Swipa vänster på kommentaren och du får upp valen att radera, anmäla samt ikonen för en liten knappnål som är = fäst längst upp. Boom! Done.

 

Lästips: Instagram stories för att sälja

 

Radera din pinsamma sökhistorik

Ingen behöver veta dina nattliga sökuppdrag när du stalkar kändisar/musiker/expartners eller underhåller din hemliga passion för pingviner i Pokémon-dräkter som moonwalkar till Bruno Mars.

dominik-vanyi-5Fxuo7x-eyg-unsplashFoto av Dominik Vanyi på Unsplash

Gå till din profil. Klicka på menyn upp till höger. Klicka på inställningar, sedan säkerhet och nu för the final touch – Rensa sökhistoriken. Grattis. Du kan andas ut.

 

Stoppa andra användare för att se är du är online

Vi alla känner någon som är en online-stalker deluxe. Med andra ord, så det fort det syns att du är online ska de börja skicka mess eller dylikt. Och för att vara riktigt ärlig så kan vissa av dessa personer kan vara riktigt jobbiga. 

Metoden är enkel. Gå in på användarens profil. Klicka på de tre små prickarna längt upp till höger och välj: Begränsa från menyn. Detta gör att användaren:

  • Inte ser när du är online

  • Inte ser om du läst deras meddelande eller inte

  • Deras kommentarer är endast synliga för dem (Även om du kan välja att visa dem)


Arrangera ditt sparade content i olika samlingar 

Om du inte orkar köra Pinterest kan du göra nästan samma sak på Instagram. När du sparar content på Instagram så går det rakt in på "Sparat". Och sparar du mycket content kan det vara en bra idé att börja segmentera bland alla dessa objekt, så varför inte skapa olika kollektioner för t.ex hundar, mat, träning, trätofflor etc. Så blir det enklare för dig att hitta det du vill kika på.

Ok, men hur gör jag det då? Jo. Gå in på "Sparat" från din profil. Klicka sedan på + i höger hörn. Skapa ny samling. Lägg till det content du tycker passar där. Boom-shack-a-lack! Done & done.

 

Behöver du mer än tips för Instagram?
Vi kan hjälpa dig med content och annonsering.

KONTAKTA OSSOmslagsbild av Luke Chesser på Unsplash

Senaste artiklarna

ChatGPT 4o: Nästa steg för AI-konversationer

ChatGPT-4o är en revolution för ChatGPT. Ok, revolution är lite väl fläskigt, men hey, vi...

Guide till growth marketing för B2B

Introduktion:

Välkommen till vår omfattande guide om growth marketing för B2B-företag. I dagens...

Reklamfilmer Super Bowl 2024

Reklamfilmernas julafton är äntligen här. Och som vanligt bjöds vi på en kavalkad av snordyra ...