Appar som förbättrar ditt contentskapande

Vi gillar alla när saker är smidigt och enkelt. Så vi bad vår praktikant Jessica berätta om 6 st. grymma appar som underlättar den kreativa processen när du skapar innehåll till olika kanaler på sociala medier. 

Den kreativa processen kan se olika ut för alla. Personligen tycker jag om att låta en stor del komma naturligt och inte planera eller begränsa mig själv för mycket. Ibland kommer de bästa idéerna när man är “in the moment” och jobbar med det man har. Hade man då begränsat sig själv för mycket kanske man hade missat ett guldläge. När jag kommer på en idé brukar jag visualisera hur jag ungefär vill ha det. Sedan när jag är igång med fotandet eller filmandet ser jag vilka möjligheter som finns på plats. Jag visualiserar vad som hade blivit snyggt i redigeringsprocessen och hur ett slutresultat eventuellt hade kunnat se ut.

När det är dags för redigering vet jag oftast redan hur jag vill ha det med alla färger etc. Därför brukar den processen gå väldigt snabbt för mig i Lightroom.  Är det däremot film kan jag testa mig fram och se vad som funkar bäst. Det kan vara bra att låta arbetet vila lite innan man bestämmer sig för att det är färdigt. Detta för att man kan få lite tunnelseende om man stirrar på något för länge. Om man tar en paus kan man komma in med nya perspektiv och se eventuella förbättringsmöjligheter.

Om man ska skapa effektfulla stories brukar jag gå in i Bazaart eller Unfold för bli inspirerad och prova deras olika mallar. Gör man ett kollage kan man testa sig fram och se vad som blir bra. Det är lite av det roliga i det hela, att testa sig fram och eventuellt skapa något som är bättre än det man hade tänkt från början. När man är nöjd är det bara att posta och förhoppningsvis uppskattas det man skapat av andra också! 

daniel

 

6 appar som förbättrar och effektiviserar ditt contentskapande

VLLO
I VLLO kan du redigera videos snabbt och enkelt. Det finns flera funktioner och effekter samt ett bibliotek av både ljud, musik och animationer. Appen finns som gratisversion utan att lämna en vattenstämpel. Vill du däremot få tillgång till fler funktioner och effekter kan man betala 95 kr/år. Fungerar för både iPad OS, iOS och Android. 

Lightroom
Lightroom är ett bildredigeringsprogram från Adobe som har funnits till iPad, iPhone och Android under en tid och det fortsätter att utvecklas. Här kan du enkelt och effektivt justera och redigera dina bilder så att de blir som du vill ha dem. Det går att ändra färger, ljus, kontraster och även att ta bort oönskade föremål. Det finns en gratisversion, i den fattas dock en del funktioner. För iPad kostar det 50 kr i månaden och du får då även tillgång till 100 GB lagringsutrymme. 


Bazaart
Bazaart är en AI-driven design-app där du har många kreativa möjligheter för foto, grafik med mera. Den går tillexempel att använda till kollage, att göra snygga stories för instagram eller skapa inbjudningskort. Med funktionen “magic” kan du enkelt låta AI klippa ut konturerna av personer och föremål. I gratisversionen kan man göra mycket, men många av funktionerna och mallarna kräver premium. För att få bort vattenstämpeln krävs också premiumversionen. Premium kostar ca 639 kr om året eller 105 kr i månaden. 

Unfold
Unfold är en superbra och användarvänlig app med mallar för att bland annat göra snygga stories med foton, videos och animationer. Unfold finns som gratisversion, men även Plus (235kr/år) och Pro (1229kr/år). 

Lens Buddy
Lens Buddy hjälper dig att ta bilder med en självutlösare på telefonen. Du kan själv ställa in hur ofta du vill att bilder ska tas, samt hur många. Väldigt smidigt om man är ute och fotar med stativ och inte kan stå bakom kameran. Appen är helt gratis. 

CapCut
I CapCut kan du få till riktigt snygga effekter på dina videos. Passar perfekt till exempelvis reels och TikToks. CapCut finns även för desktop.

Behöver du hjälp med ditt contentskapande? Låt Brave lösa det för dig.

 

Senaste artiklarna

Hur man jobbar med growth marketing

Growth marketing, ofta kallad tillväxtmarknadsföring, är en modern strategi inom marknadsföring som...

Fördelar med HubSpot

I dagens affärsmiljö är effektiv hantering av kundrelationer och marknadsföringsstrategier...

Growth Marketing: Öka din tillväxt med superhjältekrafter!

Hej kompisar, läsare och ni som inte identifierar er som någon av dem. Låt oss snacka om: Growth...