Kontorshund förbättrar arbetsmiljön

Det här med att hunden är människans bästa vän är sedan gammalt. Men hade du koll på att det finns flera studier som visar att arbetsmiljön kan bli bättre om det finns hundar på jobbet? 

Vi på Brave kan intyga att detta stämmer då vi nästan varje dag har en fyrbent vän på kontoret med oss. Det visar sig att dina stressnivåer kan sänkas om det befinner sig en hund i lokalen, så länge den är relativt väluppfostrad och du inte är hundrädd eller allergisk såklart. 

Sadie kontorshund


Med lägre stressnivåer på arbetsplatsen ökar den generella arbetsglädjen och likaså produktiviteten. Kan det bli bättre tänker vi? Gulliga hundar och ökad produktivitet! Det borde ju nästan vara ett krav att det ska finnas hundar på kontoret? Hundglädje är den sanna glädjen eller hur det var. 

Enligt arbetsmiljölagen finns det inga regler på att man inte får ha med sig hund till jobbet. Arbetsmiljöverket samt Astma och Allergiförbundet är dock eniga om att ingen ska behöva bli sjuk eller må dåligt på sin arbetsplats. Finns det allergiker är det alltså inte en självklarhet att din fyrbenta älskling får följa med till kontoret tyvärr. Utöver detta är det dock upp till arbetsgivaren att bestämma om det är okej med pälsdjur på jobbet eller inte.

 

Hund hund   

 

Fördelar med office dogs:

  • Hundar är mysiga och kan öka välmåendet hos dina medarbetare. Arbetsmiljön kan bli mer avslappnad och detta kan leda till en ökad kreativitet och produktivitet. Win, win tänker vi!

  • Stressnivåerna på arbetsplatsen kan sänkas. Stress kan bland annat leda till minskad produktivitet samt sjukskrivningar, kan vi minska den risken så är det ett steg i rätt riktning.
     
  • Man blir gladare av hundar. Ditt happy pill i vardagen helt enkelt!

  • Hundar är gulliga och det kan göra arbetsmiljön mer positiv och välkomnande. Det kan verka inkluderande och främja gemenskap.

  • Hundar kan förbättra företagets image både internt och extern genom att signalera att företaget värderar medarbetarnas välmående och en positiv företagskultur. 

 

Brave Agency hund

 

Senaste artiklarna

ChatGPT 4o: Nästa steg för AI-konversationer

ChatGPT-4o är en revolution för ChatGPT. Ok, revolution är lite väl fläskigt, men hey, vi...

Guide till growth marketing för B2B

Introduktion:

Välkommen till vår omfattande guide om growth marketing för B2B-företag. I dagens...

Reklamfilmer Super Bowl 2024

Reklamfilmernas julafton är äntligen här. Och som vanligt bjöds vi på en kavalkad av snordyra ...