Varför ska du använda video i marknadsföring?

Kommer du ihåg låten: Video killed the radio star? Än så länge finns det ingen låt som heter: video killed the content creators, men du bör seriöst överväga att arbeta med video i din content marketing.

Varför? ”Video first” är ett uttryck förvisso myntat av Facebook, men det refererar till ett växande fenomen: video är inte längre något vi bara konsumerar, utan även något vi vill producera. Sakta men säkert flyttar vi oss från det skrivna ordet till video, vilket även är ett utmärkt sätt att komma närmare din målgrupp.

 

LIVESÄNDNINGAR ÄR AV GODO

Visste du att 13% av all nättrafik kommer direkt från livevideostreaming? Det finns flera anledningar för den ökade populariteten av livevideo:

  • Det är billigt eftersom det inte kräver dyr utrustning eller efterarbete i form av klippning och dylikt.

  • Användare spenderar 3 ggr så längre tid att titta på livevideo jämfört med vanlig video.

  • Det signalerar autenticitet och spontanitet.

 

 

VERTIKALT ELLER HORISONTELLT?

För alla er “vänd-på-telefonen-när-någon-filmar-lipsillar”, här kommer en rapport från verkligheten att ta till sig. Jämfört med horisontell video, så dominerar vertikal video i över 78% av nyhetsflödet på Facebook. En enkel förklaring kan vara att vi alltid tänkt video som horisontellt, men både smarttelefoner och surfplattor har fått oss att tänka mer vertikalt. Så nästa gång du är redo för att gå loss på polaren kring att han eller hon håller telefonen ”fel”. Ta ett djupt andetag och bara fuggetaboutit.

 

DET ÄR BILLIGARE ÄN NÅGONSIN

Kommer du ihåg när skapande av video krävde ett gigantiskt team av personer samt utrustning som kostade mer än en nypolerad Ferrari Enzo? Den tiden har passerat. Idag har du faktiskt möjligheten att skapa enastående content genom en smartphone. Men vill du steppa upp ditt videoskapande? Skaffa en extern mikrofon, ett redigeringsprogram och börja skapa. Det är även värt att notera att om du behöver hyra in ett externt team, så är det mycket billigare idag tack utbudet via den tekniska utvecklingen av kameror, drönare och annan utrustning.

 

VIDEO I CONTENT MARKETING

  • 85% av alla videos som spelas upp på Facebook har ljudet avstängt. Därför är det en god idé att sätta undertexter på din videocontent.

  • Att använda ordet ”video” i ämnesraden i ett email ökar öppningsgraden med ca 19% (källa: Syndacast).

  • Nästan 50% av alla internetanvändare söker efter en video relaterad till en produkt eller tjänst innan de besöker en butik (källa: ThinkWithGoogle).

  • 48% av marknadsförare funderar på att lägga in YouTube till deras contentstrategi under 2018 (källa: Hubspot).

Nu var det ju så att ”video faktiskt killed the radio star”. Eller åtminstone fick artisterna att börja tänka annorlunda kring hur man marknadsför musik. Video är här för att stanna, det råder inget tvivel om det. Genom att addera video i din content marketing kan du nå nya målgrupper och samtidigt fånga uppmärksamheten igen hos tidigare målgrupper som föredrar video framför den content du producerar idag. Och dessutom är video underhållande. Vilket leder oss in på en viktig poäng, glöm inte att ha kul!

 

SUGEN PÅ EN KOPP KAFFE OCH ETT GOTT SNACK OM VIDEO INOM MARKNADSFÖRING?

KONTAKTA OSS

 

Senaste artiklarna

ChatGPT 4o: Nästa steg för AI-konversationer

ChatGPT-4o är en revolution för ChatGPT. Ok, revolution är lite väl fläskigt, men hey, vi...

Guide till growth marketing för B2B

Introduktion:

Välkommen till vår omfattande guide om growth marketing för B2B-företag. I dagens...

Reklamfilmer Super Bowl 2024

Reklamfilmernas julafton är äntligen här. Och som vanligt bjöds vi på en kavalkad av snordyra ...