12 varianter av videocontent

Det finns 12 typer av video för marknadsföring. Ja, jo, visst, det finns säkert fler, men dessa 12 är de viktigaste enligt oss. Och säkert enligt många andra.

Förhoppningsvis kan någon av dessa alternativ vara något som du kan vara sugen på att testa om du har tagit beslutet att börja med video i din content marketing.

 

1. DEMOVIDEO

En demovideo demonstrerar hur din produkt fungerar. Det kan vara ett stryktålighetstest, eller genomgång av mjukvara eller helt enkelt bara en unboxning-video där någon klämmer och känner lite på produkten för att tittaren ska få en bredare uppfattning om den.

 

2. VARUMÄRKESVIDEO (VIDEO I MARKNADSFÖRING)

Dessa videoklipp är oftast en del av en större reklamkampanj och fokuserar på företagets vision, uppdrag, produkter eller tjänster. Själva målet med videon är att skapa uppmärksamhet kring ditt företag och för att attrahera din målgrupp.

 

3. EVENTVIDEO

Anordnar ditt företag en konferens, en paneldiskussion eller något liknande event? Producera en kort video som sammanfattar höjdpunkterna eller varför inte släppa intressanta intervjuer från era olika event?

 

4. EXPERTINTERVJUER

Att göra intervjuer med interna experter eller ansedda ledare inom ert yrkesfält är ett utmärkt sätt att bygga tillit och stärka trovärdighet hos din målgrupp. Hitta rätt influencers som passar ert företag - oavsett om de delar er åsikter eller inte - och med hjälp med av dessa skapa en intressant diskussion.

 

5. INSTRUKTIONSVIDEO

Instruktionsvideos handlar om att lära och utbilda din målgrupp så att de bättre för förstår din affärsplan och dina produktlösningar. Dessa former av video kan även användas av dina säljare och serviceteam för att skapa starkare band mellan dem och målgruppen.

 

6. "FÖRKLARA MER"-VIDEO

Denna typ av video används för att hjälpa din målgrupp att bättre förstå varför de behöver dina produkter eller dina tjänster. Många "Förklara mer"-videos fokuserar på en fiktiv resa ur perspektivet från företagets målgrupp och handlar om att lösa ett problem som de har stött på. Poängen med filmen är att lösa problemet genom att köpa företagets lösning.

 

7. ANIMERAD VIDEO

Animerad video är ett utmärkt format för att förenkla krångliga koncept. Men hjälp av grafik kan du förklara en abstrakt produkt eller tjänst på ett sätt som är lätt att förstå.

 

8. TESTIMONIALS

Dina potentiella kunder vill veta att din produkt kommer att lösa deras problem. Ett av de bästa sätten att presentera detta är genom att göra en video som lyfter fram dina nöjda och lojala kunder. Dessa personer är dina bästa influensers när de beskriver sina utmaningar och hur din produkt löste deras problem.

 

9. LIVE-VIDEO

Att sända video live är ett sätt att bjuda in din målgrupp för en titt bakom kulisserna på ditt företag. Live-video är även det format som flest folk tittar på och får högst engagemang. Faktum är att tittare spenderar upp till 8 ggr längre tid på att se på live-video. Så varför inte live-streama intervjuer, presentationer, event och uppmana dina kunder att kommentera och tycka till.

 

10. 360° & VIRTUAL REALITY (VR) VIDEO

Med en 360° graders video kan dina tittare "scrolla" sig omkring och uppleva din content från alla vinklar, precis som om de stod på plats i din lokal. VR-video erbjuder användaren att navigera och kontrollera sin upplevelse, vilket dock kräver en VR-hjälm såsom Oculus Rift eller en Google Cardboard för att nämna två.

 

11. AUGMENTED REALITY (AR) VIDEO

Denna typ av video går ut på att ett digitalt lager läggs över vad tittaren ser. Exempel, om du vrider kameran i din telefon mot en tom yta i ditt vardagsrum kan AR erbjuda möjligheten att se hur en specifik soffa skulle passa i utrymmet.

 

12. PERSONLIGA MEDDELANDEN

Video är ett kreativt sätt att fortsätta en konversation eller svara på ett mail. Detta signalerar personlighet och omtanke och får dig att stå ut i konkurrensen.

 

SKULLE DU VILJA TESTA NÅGOT AV OVANSTÅENDE VIDEOS FÖR DIN VERKSAMHET?

PRATA MED OSS. SÅ HITTAR VI PÅ NÅGOT KUL TILLSAMMANS! 

KONTAKTA OSS

 

Omslagsbild av Rick Mason på Unsplash

Senaste artiklarna

Kontorshund förbättrar arbetsmiljön

Det här med att hunden är människans bästa vän är sedan gammalt. Men hade du koll på att det finns...

Hybridmöten

Hybridmöten, även kända som hybridevent, är en form av möten som kombinerar fysiska och digitala...

Är AI din vän eller fiende – en copywriters perspektiv

AI är samtalsämnet som vägrar upphöra att riva upp känslor, åsikter och debatter. Ett återkommande...