Videomarknadsföring

Videomarknadsföring är inget nytt påfund. Däremot är video för content marketing ett av de nyare verktygen i din content-verktygslåda som du definitivt borde bekanta dig närmare med.

Varför har då video på relativt kort tid seglat upp som ett strålande alternativ till traditionell kommunikation inom just content marketing? Det finns flera anledningar.

  • Det skapar mer uppmärksamhet

  • Det ger högre engagemang

  • Video rankas högre av Facebook m.fl.

  • Ökade konversationer

  • Det ger ett högre incitament för delbarhet

  • Det skapar starkare emotionella band mellan varumärke och kund

  • Det är enklare att få fram ditt budskap

  • Det finns en 53% större chans att din hemsida dyker upp i toppresultaten på Google om du har video inbäddat på din hemsida

Listan ovan kan göras lång. Riktigt lång, men vi tror att poängen är rätt tydlig. Videomarknadsföring är bra grejer. Internet gillar video. Folk gillar video och du behöver lära dig att gilla video, om du inte redan gör det.

Stefan Spikh video


VIDEO ÄR CONTENT SOM DRIVS FRAMÅT AV TEKNIK

En annan anledning är teknikens framsteg. Minns du när bilderna från en mobiltelefon var upplösningsmässigt lika små som ett frimärke och pixligare än en övervakningsfilm i Efterlyst? Den tiden är tack och lov förbi. 

Vi lever i en fantastisk tid då vi har kraften i vår hand att skapa fantastisk videocontent med hjälp av en smartmobil. Tänk på det på en stund, vi kan på ett ögonblick filma i krispig 4K, vi kan filma slowmotion-klipp i 240 b/s, vi kan redigera vårt material med professionella ”grades” och vi kan posta det på olika plattformar inom ett par minuter. Och med externa hjälpmedel som en mikrofon eller liknande går det att skapa snygg content utan större insats. Även utvecklingen av kameror har gått framåt med rasande fart. Dagens DSLR och spegellösa kameror är kapabla till att skapa otroliga resultat för en blygsam investering i ett kamerahus och mångsidigt objektiv. Detta skapar enorma möjligheter för mindre företag att faktiskt kunna producera material som tidigare krävde en större samling människor och en ännu större plånbok för att vara möjligt. Ok, det är lite om hur du kan göra det. Den naturliga följdfrågan är: varför borde du göra det? 

Låt oss titta på själva kärnan av content marketing. Det är innehåll och information. Dvs, att förpacka ditt budskap på ett informativt och enkelt sätt så att folk förstår direkt vad du vill kommunicera. Information som hjälper, utbildar och underhåller är första steget till en relation mellan ditt företag och dina existerande och potentiella kunder. För att förstå hur effektivt video de facto är, låt följande sjunka in:

  • Video på sociala medier blir delade 1200% fler gånger än text och bilder kombinerat. 

1200%! Behöver du ens fler argument för att addera video till din nuvarande content strategi? Om du behöver fler så kan du fördjupa dig mer i artikeln nedan.

 

LÄS MER: VARFÖR SKA JAG ANVÄNDA VIDEO INOM CONTENT MARKETING?FRAMTIDEN FÖR VIDEOMARKNADSFÖRING INOM CONTENT MARKETING

Hur ser läget ut för 2019 gällande digitala trender överlag? Kommer vi se ett paradigmskifte? Kommer Facebook att gå i konkurs? Det enkla svaret är nej. Men det är viktigt att förstå hur trenderna påverkar din målgrupp. Särskilt inom video. 2019 spås att bli "year of the video", ett påstående som har dykt upp i början av varje januari de senaste åren. Oavsett om det är sant eller inte, så bör du du ändå fördjupa dig mer i varför video under 2019 spås att bli att större än någonsin.

 

LÄS MER: VIDEO I CONTENT MARKETING 2019

 

VIDEOMARKNADSFÖRING - ETT NYTT SPÄNNANDE KAPITEL FÖR DIG

Om du väljer att skaffa en egen utrustning, att slå dina påsar tillsammans med en existerande filmproducent eller att bara köra på via din smarttelefon är ett val som helt styrs av dina behov och dina ekonomiska förutsättningar. Oavsett vilken väg du väljer så kommer video göra skillnad för din content marketing.

Det viktigaste av allt är att du har kul och vågar experimentera lite. Det kommer att bli fel ibland, men det kommer att bli rätt för det mesta. Våga göra fel. Att ett företag visar på mänsklighet är aldrig fel. Men se till att "det makar sense" (som vår AD Johan så elegant uttrycker det) för ditt varumärke. Att ta ställning eller sticka ut näsan i frågor eller liknande som inte är relevant för ditt varumärke är ingen bra idé alls. Provocera inte för att vara provocerande. Det slutar sällan bra. Men våga tänj på din egen comfort zone. Att vara lite vardagsrebell gör gott för själen. Vi har många konstiga ledord på kontoret och en av våra många filosofier är;

"Video i content marketing är lite som pizza, även om det är en dålig video är det fortfarande jäkla gött."


Har du inte tid att lägga till video i din content marketing-strategi? Prata med oss, vi kan hjälpa dig.

Kontakta oss idag.

 

Senaste artiklarna

Hur man jobbar med growth marketing

Growth marketing, ofta kallad tillväxtmarknadsföring, är en modern strategi inom marknadsföring som...

Fördelar med HubSpot

I dagens affärsmiljö är effektiv hantering av kundrelationer och marknadsföringsstrategier...

Growth Marketing: Öka din tillväxt med superhjältekrafter!

Hej kompisar, läsare och ni som inte identifierar er som någon av dem. Låt oss snacka om: Growth...