Ny UX och UI till Asitis

Ett modernt fintech-bolag 

Genom bra UX och UI tog vi fram en användarvänlig- och molnbaserad tjänst

Asitis (numera Aptic) är ett snabbt växande företag som levererar en marknadsledande fakturaköp/fakturabelåningstjänst för banker och kredit- och finansföretag.

”Vi ville förändra vår industri” var den djärva visionen som präglade Asitis. När det var dags för Asitis att uppdatera sin åldrande Microsoft Dynamics-plattform valde de istället att ta ett stort steg framåt och bygga ett nytt molnbaserat system. För detta krävdes förutom UX (User Experience) och UI-design (User Interface) även innovativa och utmanande idéer.

Att förenkla den komplexa världen av factoring som en ny användare eller en van användare var den stora utmaningen. Inte minst var det en utmaning för vårt eget team som skulle förstå en komplex industri och rekommendera förbättringar.

Efter intervjuer med användare och ledning höll vi workshops som fokuserade på nyckelanvändare av detta komplexa system. Workshops som definierade arbetssätt utifrån hur användare använde Asitis system. Vi fokuserade på hur vi kan förvandla Asitis till något modernt och kontemporärt – ett system redo för en ny generation av användare samtidigt som det är bekant för de som använt det innan.

Slutanvändaren i fokus

Vår lösning fokuserade på ett antal nyckelfunktioner för mjukvaran. Den ska vara samarbetsvänlig, att minimera arbetstimmar, hjälpa användare att vara proaktiva genom att ge dem en tydlig översikt av deras arbete och maximera kontroll. Som med alla våra projekt fokuserar vid på vår klients klienter. Slutanvändaren av tjänsten. Hur vi kan hjälpa till att förbättra deras vardag.

För att låta Asitis presentera vårt koncept till deras klienter skapade vi en klickbar prototyp samt en spännande film för att lansera detta visionära projekt på ett stort kundevent.

 

Asitis
Asitis_font
Asitis-färger

Vill du också ha en website som levererar värde genom hela kundresan?

Vi hjälper dig identifiera rätt lösning och ger dig tips på hur du snabbt kan komma igång med att driva mer trafik, generera fler leads och få nya kunder.