Vad är HubSpot?

På Brave Agency arbetar vi ofta och gärna med HubSpot. Och vid ett flertal tillfällen har vi fått frågan: vad är egentligen HubSpot? Så vi tänkte att vi samlar de vanligaste frågorna och ger svar på dem. Låter bra? Ok, låt oss börja.

 

Välkommen till den första delen av vår omfattande guide till HubSpot. Här kommer vi att ge dig en grundläggande introduktion till HubSpot och ge dig en överblick över vad plattformen erbjuder företag i dagens digitala landskap.

 

Vad är HubSpot?

HubSpot är en allt-i-ett mjukvarulösning som är utformad för att hjälpa företag att dra nytta av inbound marketing-metodiken. Inbound marketing handlar om att locka potentiella kunder genom relevant och användbart innehåll, konvertera dem till leads och sedan göra dem till nöjda kunder. HubSpot erbjuder en rad verktyg och funktioner som gör det möjligt för företag att implementera och driva sina inbound marketing-strategier på ett effektivt sätt.

En av de främsta komponenterna i HubSpot är dess CRM (kundrelationssystem). Det är en centraliserad plattform där företag kan organisera och hantera sina kundkontakter och interaktioner. HubSpots CRM ger dig möjlighet att ha en heltäckande vy över dina kunder och potentiella kunder, vilket hjälper dig att bygga och fördjupa relationer med dem.

Förutom CRM:et erbjuder HubSpot också verktyg för att skapa och hantera innehåll. Med HubSpots CMS (Content Management System) kan du bygga och redigera webbsidor, bloggar och landningssidor som lockar besökare och konverterar dem till leads. Du kan också skapa och schemalägga e-postkampanjer för att engagera din publik och följa upp med dina leads genom hela köpresan.

HubSpot tillhandahåller även kraftfulla verktyg för att automatisera marknadsföringsprocesser. Du kan skapa och automatisera flöden för e-postmarknadsföring, segmentera din publik baserat på olika kriterier och följa upp med dem på ett personligt sätt. Dessutom ger HubSpot dig möjlighet att analysera och utvärdera prestanda för dina marknadsföringsinsatser för att kunna optimera och förbättra dina kampanjer.

Inom sälj erbjuder HubSpot verktyg för att hantera din säljpipeline, spåra dina leads och affärsmöjligheter samt samarbeta med ditt säljteam. Du kan hantera och organisera dina affärsuppgifter på ett strukturerat sätt, följa upp med potentiella kunder och hålla koll på hela säljprocessen.

Inom kundtjänst ger HubSpot verktyg för att ge enastående support och bygga långsiktiga relationer med dina kunder. Du kan hantera och spåra kundärenden, leverera personlig support och ha en helhetsvy över kundinteraktioner för att kunna erbjuda överlägsen service och support.

HubSpot är känt för sin användarvänlighet och sin förmåga att stödja företag i alla storlekar och branscher. Oavsett om du är en startup eller ett etablerat företag, kan HubSpot hjälpa dig att ta din marknadsföring, försäljning och kundtjänst till nästa nivå.

 

Hur fungerar HubSpot?

I denna del kommer vi att utforska hur HubSpot fungerar och hur dess olika komponenter samverkar för att hjälpa företag att driva framgångsrik inbound marketing, sälj och kundtjänst.

HubSpot är en heltäckande mjukvarulösning som är utformad för att stödja företag i deras digitala tillväxt och framgång. Genom att integrera flera viktiga funktioner inom marknadsföring, försäljning och kundtjänst, erbjuder HubSpot en plattform där företag kan organisera, automatisera och optimera sina affärsprocesser.

 

En översikt av HubSpots modell.

Hubspot_model_overview

 

 1. CRM (kundrelationssystem):
  HubSpots CRM utgör navet i plattformen. Det är här du kan hantera och organisera dina kontakter och kundinteraktioner. Genom att spåra och logga varje interaktion med dina leads och kunder får du en komplett vy över varje steg i köpresan. CRM:et ger dig möjlighet att spåra leads, hantera affärsmöjligheter och kommunicera med dina kunder på ett strukturerat sätt.

 2. Innehållshantering:
  HubSpots CMS (Content Management System) ger dig möjlighet att skapa, redigera och publicera innehåll på din webbplats. Du kan bygga och anpassa webbsidor, bloggar och landningssidor utan att behöva tekniska kunskaper. CMS:et har en intuitiv gränssnitt som gör det enkelt att hantera din webbplats och uppdatera innehållet regelbundet för att attrahera och engagera besökare.

 3. Marknadsföring:
  HubSpots marknadsföringsverktyg hjälper dig att locka besökare till din webbplats och konvertera dem till leads. Du kan skapa och publicera relevant innehåll, optimera dina sidor för sökmotorer (SEO), hantera och automatisera e-postkampanjer, analysera resultat och mycket mer. Genom att använda marknadsföringsverktygen kan du attrahera rätt publik, generera leads och följa upp med dem på ett effektivt sätt.

 4. Försäljning:
  HubSpots säljverktyg ger dig möjlighet att hantera dina leads och affärsmöjligheter på ett strukturerat sätt. Du kan organisera och följa upp dina säljpipeline, hantera kontakter, schemalägga möten och spåra aktiviteter. Säljverktygen ger dig en tydlig översikt över dina försäljningsinsatser och hjälper dig att effektivisera och optimera din säljprocess.

 5. Kundtjänst:
  HubSpots verktyg för kundtjänst hjälper dig att leverera enastående support och bygga starka relationer med dina kunder. Du kan hantera kundärenden, spåra supportförfrågningar, automatisera svar och ge personlig support. Genom att ge en högkvalitativ och personlig kundupplevelse kan du skapa nöjda och lojala kunder som kommer tillbaka och rekommenderar ditt företag till andra.

HubSpot erbjuder också integrationsmöjligheter med andra verktyg och plattformar, vilket ger dig flexibilitet och möjlighet att anpassa systemet efter dina specifika behov. Genom att använda HubSpot kan du skapa en sömlös och integrerad upplevelse för dina leads, kunder och teammedlemmar.

I nästa del av guiden kommer vi att titta närmare på fördelarna med att använda HubSpot och hur det kan hjälpa ditt företag att nå sina mål inom inbound marketing, sälj och kundtjänst.

 

Fördelar med att använda HubSpot:

HubSpot erbjuder en omfattande plattform som kan hjälpa dig att skapa och implementera en effektiv inbound marketing-strategi. Genom att använda HubSpot kan du dra nytta av flera fördelar som kan förbättra din marknadsföring, försäljning och kundtjänst.

En av de främsta fördelarna med att använda HubSpot är att det ger dig en integrerad plattform där du kan hantera alla dina marknadsförings- och säljaktiviteter på ett ställe. Istället för att använda olika verktyg och system kan du samla allt i HubSpot och få en enhetlig vy över din verksamhet. Detta sparar tid och minskar komplexiteten genom att du inte behöver växla mellan olika verktyg och plattformar.

En annan fördel med HubSpot är automatiseringen av uppgifter och processer. Genom att använda HubSpots automatiseringsverktyg kan du effektivisera och förenkla dina marknadsförings- och säljprocesser. Du kan automatisera e-postutskick, hantera uppföljningar, skapa anpassade workflows och mycket mer. Automatisering sparar tid och resurser samtidigt som det möjliggör en mer personlig och relevant kommunikation med dina leads och kunder.

HubSpot erbjuder också omfattande analys- och rapporteringsverktyg. Du kan mäta och utvärdera framgången för dina marknadsförings- och säljinsatser, spåra leads från källan till konvertering och få insikter om dina målgrupper och deras beteende. Genom att använda dessa verktyg kan du fatta mer informerade beslut och optimera dina strategier för att uppnå bättre resultat.

En annan fördel med att använda HubSpot är deras fokus på inbound marketing. Inbound marketing är en metod som handlar om att attrahera, engagera och behålla kunder genom relevant och värdefullt innehåll. HubSpot erbjuder en rad verktyg och funktioner som är specifikt utformade för att stödja inbound marketing-strategier. Du kan skapa och publicera innehåll, optimera för sökmotorer, automatisera marknadsföringskampanjer och bygga starka kundrelationer - allt inom en och samma plattform.

Sammanfattningsvis kan användningen av HubSpot ge dig en rad fördelar för ditt företag. Du får tillgång till en integrerad plattform som underlättar och effektiviserar dina marknadsförings- och säljaktiviteter. Du kan dra nytta av automatisering, analysverktyg och fokus på inbound marketing för att attrahera och behålla kunder. HubSpot kan vara en kraftfull resurs för att öka konverteringar, förbättra kundengagemang och öka lönsamheten för ditt företag.

 

De olika hubarna i HubSpot:

HubSpot erbjuder tre olika hubar som är specifikt utformade för att möta behoven inom olika områden av din verksamhet. Varje hub erbjuder unika verktyg och funktioner som kan hjälpa dig att effektivisera och förbättra dina försäljnings-, kundtjänst- och marknadsföringsinsatser. Nedan ger vi en kort introduktion till varje hub och listar några fördelar med dem.

1. Sales Hub

Sales Hub är utformat för att stödja ditt säljteam genom hela säljcykeln. Med Sales Hub kan du hantera dina säljkontakter, spåra affärsmöjligheter och organisera dina säljaktiviteter på ett strukturerat sätt.

 

Några fördelar med Sales Hub inkluderar:

 • Effektiv säljhantering:
  Sales Hub ger dig verktyg för att organisera din säljpipeline, spåra affärsmöjligheter och följa upp med leads och kunder. Det hjälper dig att hålla koll på dina säljaktiviteter och fokusera på de mest lovande affärsmöjligheterna.

 • Säljautomatisering:
  Sales Hub erbjuder automatiserade verktyg för att effektivisera din säljprocess. Du kan automatisera e-postutskick, schemalägga möten och hantera uppföljningar. Detta sparar tid och hjälper dig att hålla kontakten med dina leads och kunder på ett mer effektivt sätt.

 • Säljanalys:
  Sales Hub ger dig insikter om din säljprestation genom analysverktyg och rapporter. Du kan mäta och utvärdera framgången för dina säljaktiviteter, spåra prestationer och identifiera områden där du kan förbättra.

 

2. Service Hub

Service Hub är utformat för att ge enastående kundsupport och bygga starka kundrelationer. Med Service Hub kan du hantera kundärenden, spåra supportförfrågningar och erbjuda personlig support på ett strukturerat sätt.


Några fördelar med Service Hub inkluderar:

 • Ärendehantering:
  Service Hub erbjuder verktyg för att organisera och hantera dina kundärenden. Du kan spåra supportförfrågningar, hantera ärenden i en centraliserad vy och ge snabba och effektiva lösningar till dina kunder.

 • Automatiserad support:
  Service Hub tillåter dig att automatisera svar och rutinmässiga uppgifter för att snabbt hantera supportförfrågningar. Du kan skapa automatiska svar, använda chatbots och ruttning för att effektivisera din supportprocess.

 • Kundengagemang:
  Service Hub hjälper dig att bygga starka kundrelationer genom att erbjuda personlig och relevant support. Du kan använda data från dina kunder för att ge skräddarsydda lösningar och förbättra kundupplevelsen.

 

3. Marketing Hub

Marketing Hub är utformat för att stödja dina marknadsföringsinsatser och hjälpa dig att attrahera, engagera och konvertera leads till kunder. Med Marketing Hub kan du skapa och automatisera marknadsföringskampanjer, optimera din webbplats för sökmotorer och analysera framgången för dina marknadsföringsaktiviteter.


Några fördelar med Marketing Hub inkluderar:

 • Innehållsskapande:
  Marketing Hub erbjuder verktyg för att skapa och publicera innehåll som attraherar och engagerar din målgrupp. Du kan skapa blogginlägg, landningssidor, e-böcker och andra typer av innehåll för att locka och konvertera leads.

 • Automatisering av kampanjer:
  Marketing Hub erbjuder automatiserade verktyg för att skapa och hantera marknadsföringskampanjer. Du kan automatisera e-postutskick, segmentera din målgrupp och skapa anpassade workflows för att effektivisera dina marknadsföringsprocesser.

 • Analys och rapportering:
  Marketing Hub ger dig insikter om prestationen för dina marknadsföringsinsatser. Du kan mäta konverteringar, spåra leads från källan till konvertering och få värdefulla insikter för att optimera dina marknadsföringsstrategier.

 

HubSpot erbjuder olika hubar som är anpassade för att möta behoven inom försäljning, kundtjänst och marknadsföring. Genom att använda dessa hubar kan du dra nytta av specifika verktyg och funktioner som hjälper dig att optimera och förbättra din verksamhet inom respektive område.

Varför ska du använda HubSpot?

Låt oss titta närmare på olika användningsområden för HubSpot och hur plattformen kan anpassas för olika typer av företag och branscher. HubSpot erbjuder en flexibel och anpassningsbar lösning som kan skräddarsys för att möta dina specifika behov och mål. Nedan är några av de vanligaste användningsområdena för HubSpot:

1. Generering och hantering av leads:
HubSpot är en kraftfull plattform för att generera och hantera leads. Med hjälp av verktyg som landningssidor, formulär och pop-ups kan du skapa attraktiva erbjudanden och samla in värdefull information från dina besökare. Du kan sedan organisera dina leads, kvalificera dem och följa upp med anpassade kommunikationsflöden för att öka chanserna att konvertera dem till betalande kunder.

2. Skapa engagerande innehåll:
Innehållsmarknadsföring är en viktig strategi för att attrahera och engagera din målgrupp. Med HubSpot kan du skapa och publicera olika typer av innehåll, som blogginlägg, e-böcker, videor och mer. Du kan optimera ditt innehåll för sökmotorer, automatisera publiceringen och använda verktyg för att analysera dess prestanda. På så sätt kan du leverera relevant och värdefullt innehåll som lockar besökare och stärker din varumärkesposition.

3. Automatisera marknadsföringskampanjer:
HubSpot erbjuder kraftfulla automatiseringsverktyg som hjälper dig att skapa och köra effektiva marknadsföringskampanjer. Du kan automatisera e-postutskick, segmentera din målgrupp, skapa anpassade workflows och automatisera uppföljningskommunikation. Detta sparar tid och gör att du kan leverera rätt budskap vid rätt tidpunkt för att öka konverteringar och engagemang.

4. Följa upp med potentiella kunder:
Att följa upp med potentiella kunder är avgörande för att öka konverteringsgraden och bygga starka kundrelationer. HubSpot erbjuder verktyg för att organisera och hantera dina försäljningsaktiviteter. Du kan spåra och hantera dina kontakter, få insikter om deras interaktion med ditt företag och följa upp med anpassade erbjudanden och meddelanden. Genom att ha all information samlad på ett ställe kan du effektivisera dina försäljningsprocesser och ge en personlig upplevelse för dina potentiella kunder.

Oavsett vilken bransch eller typ av företag du driver kan HubSpot anpassas för att möta dina specifika behov. Genom att utnyttja de olika verktygen och funktionerna inom plattformen kan du optimera dina marknadsförings- och försäljningsinsatser för att uppnå ökad tillväxt, bättre kundengagemang och ökad lönsamhet.

 

Implementering och bästa praxis

Nedan följer några steg och strategier för att komma igång med HubSpot på bästa sätt:

1. Konfigurera ditt CRM:
En av grundpelarna i HubSpot är dess kraftfulla CRM (Customer Relationship Management). För att dra nytta av alla fördelar med HubSpot är det viktigt att konfigurera och anpassa ditt CRM efter ditt företags behov. Det inkluderar att skapa och anpassa kontaktfält, importera befintliga kontakter och integrera det med andra system och verktyg som ditt företag använder.

2. Skapa målgrupper och segment:
En framgångsrik marknadsföring och försäljning kräver en tydlig förståelse för din målgrupp. Med HubSpot kan du skapa och definiera målgrupper och segment baserat på demografi, beteende, intressen och andra relevanta kriterier. Genom att skapa noggrant riktade målgrupper kan du leverera anpassade budskap och erbjudanden som är relevanta för varje segment.

3. Designa effektiva kampanjer:
HubSpot erbjuder en mängd verktyg för att designa och genomföra marknadsföringskampanjer. Det kan inkludera e-postmarknadsföring, sociala medier, innehållsmarknadsföring, automatisering och mycket mer. För att säkerställa framgång med dina kampanjer är det viktigt att skapa tydliga mål, välja rätt kanaler, utforma lockande och relevant innehåll samt övervaka och analysera resultaten kontinuerligt.

4. Integrera med andra verktyg och system:
HubSpot är utformat för att samarbeta med andra verktyg och system för att skapa en sömlös arbetsmiljö. Genom att integrera HubSpot med ditt CRM, e-postmarknadsföringsverktyg, sociala medier-plattformar och andra relevanta verktyg kan du centralisera och automatisera dina arbetsflöden. Detta minskar manuellt arbete, eliminerar dubbelarbete och ger en mer effektiv och samordnad marknadsförings- och försäljningsprocess.

5. Värdefulla tips och strategier:
När du implementerar HubSpot i ditt företag är det viktigt att följa några värdefulla tips och strategier för att maximera dess potential. Det inkluderar att kontinuerligt analysera och optimera dina insatser, använda A/B-testning för att förbättra resultat och konverteringsgrad, följa upp och engagera leads på ett personligt sätt, och investera tid i att kontinuerligt lära dig om de olika verktygen och funktionerna inom HubSpot.

Genom att följa dessa implementeringssteg och bästa praxis kan du säkerställa en smidig övergång till HubSpot och dra nytta av alla dess fördelar för att stärka din marknadsföring, försäljning och kundrelationer. Kom ihåg att det är en kontinuerlig process och att anpassa och optimera din användning av HubSpot över tiden kommer att hjälpa dig att uppnå dina affärsmål på bästa möjliga sätt.

 

HubSpot och inbound marketing:

Inbound marketing är en marknadsföringsstrategi som fokuserar på att attrahera och engagera potentiella kunder genom att erbjuda relevant och värdefullt innehåll istället för att använda traditionella störningsmetoder. Istället för att "pusha" ditt budskap till en bred publik som kanske inte är intresserad, lockar inbound marketing människor till dig genom att erbjuda lösningar på deras problem och svara på deras frågor.

De fyra stegen i inbound marketing-processen

 1. Attrahera:
  Det första steget i inbound marketing är att attrahera rätt besökare till din webbplats eller dina digitala plattformar. Detta görs genom att skapa och dela värdefullt innehåll som är relevant för din målgrupp. Det kan vara blogginlägg, videor, e-böcker, podcaster eller annat innehåll som hjälper människor att lösa sina problem eller uppnå sina mål.

 2. Engagera:
  När du har attraherat besökare är nästa steg att engagera dem och bygga relationer. Detta kan göras genom att erbjuda ytterligare värdefullt innehåll, till exempel genom att erbjuda nyhetsbrev, gratis nedladdningar eller guider. Du kan också använda sociala medier och interaktivitet för att interagera med dina besökare och svara på deras frågor eller kommentarer.

 3. Konvertera:
  När besökare har visat intresse för ditt innehåll är det dags att konvertera dem till leads genom att samla in deras kontaktinformation. Detta kan göras genom att erbjuda dem möjligheten att ladda ned ytterligare resurser i utbyte mot deras e-postadress eller annan relevant information. Genom att erbjuda något av värde ökar du chanserna att besökarna blir potentiella kunder.

 4. Behålla:
  När du har konverterat besökare till leads är det viktigt att fortsätta vårda och behålla dem som kunder. Detta görs genom att erbjuda fortsatt värde och relevant innehåll som stödjer och hjälper dem genom hela köpprocessen. Genom att bygga starka relationer och erbjuda exceptionell kundupplevelse kan du öka kundlojaliteten och skapa ambassadörer för ditt varumärke.

Fördelarna med inbound marketing

Inbound marketing har blivit alltmer populärt på grund av sina många fördelar för företag. Här är några av dem:

 1. Målgruppsinriktning:
  Genom att skapa relevant innehåll kan du attrahera och engagera en publik som redan visar intresse för ditt ämnesområde eller din bransch. Detta ökar chanserna att attrahera potentiella kunder som är mer benägna att konvertera.

 2. Kostnadseffektivitet:
  Inbound marketing kan vara kostnadseffektivare än traditionell marknadsföring eftersom du fokuserar på att locka in intresserade leads istället för att använda dyra annonser eller störningsmetoder.

 3. Långsiktiga resultat:
  Genom att bygga starka relationer och kontinuerligt erbjuda värde kan du skapa långsiktiga resultat och kundlojalitet. Det handlar om att bygga en trovärdighet och auktoritet inom din bransch som människor kommer att vända sig till när de behöver hjälp eller lösningar.

 4. Mätbarhet och anpassning:
  Inbound marketing ger dig möjlighet att mäta och analysera resultatet av dina marknadsföringsinsatser. Genom att använda analysverktyg kan du se vilka strategier som fungerar bäst och anpassa din marknadsföring för att uppnå ännu bättre resultat.

Inbound marketing är en strategi som fokuserar på att attrahera, engagera och behålla kunder genom att erbjuda värdefullt innehåll och bygga starka relationer. Genom att använda inbound marketing kan företag dra nytta av målgruppsinriktad marknadsföring, kostnadseffektiva metoder och långsiktiga resultat. Det handlar om att skapa en positiv kundupplevelse och vara en pålitlig källa till information och lösningar inom din bransch. Genom att integrera HubSpot i din inbound marketing-strategi kan du få tillgång till verktyg och funktioner som stöder och optimerar dina insatser för att attrahera, konvertera och behålla kunder.

Hubspot_flywheel

 

Är HubSpot bättre än MailChimp?

HubSpots e-postverktyg har allt Mailchimp erbjuder och mer. HubSpots drag & drop-editor för-e-post är lätt att använda och erbjuder en mängd mallar som du kan anpassa för att tillgodose ditt varumärkes specifika behov. 

Den verkliga kraften i HubSpots e-postverktyg kommer när det kombineras med CRM och dess marknadsföringsautomationsplattform. Med HubSpot kan du skapa detaljerade e-postkampanjer som ger varje kontakt en skräddarsydd upplevelse (dvs, att varje kontakt får en kontextuell e-post byggd på den erfarenhet de har haft med ditt varumärke) baserad på informationen du har samlat inom ditt CRM.

 

Hubspot_logos

 

Fungerar HubSpot med WordPress?

Ja. En HubSpot WordPress-integration är möjlig via ett enkelt plugin som ger dig ett enkla sätt att använda WordPress som ditt CMS medan du integrerar HubSpot på din webbplats för dina inbound marketing-aktiviteter. Faktum är att HubSpot går att integrera med hundratals olika system, t.ex. Salesforce, Pipedrive, Shopify, Magento, m.fl. Visst, du kan installera mängder av plugins i WordPress för att få en liknande upplevelse utan att använda HubSpot. Men att ha all din information spridd över flera olika plattformar är långt ifrån optimalt enligt oss (och faktiskt sjukt kostsamt).

 

 

HubSpot eller Marketo för marketing automation?

Det finns många olika plattformar att välja mellan när det kommer till marketing automation. I nedan artikel tittar vi närmare på skillnaden mellan HubSpot och Marketo för att hjälpa dig att få en bredare översikt inför ett kommande val av plattform.

 

 

Väljer du mellan HubSpot och Salesforce?

Att välja rätt CRM-plattform är fundamentalt för din verksamhet. I nedan artikel utforskar vi två av de mest populära plattformarna: HubSpot och Salesforce för att hjälpa dig att välja det CRM (Customer Relationship Management) som passar bäst för dig.

 

 

Byta från Drupal till HubSpot?

Drupal 7 går i graven 1 november 2023 i en s.k. end-of-life, vilket innebär att ditt CMS inte längre kommer att få support av sitt community. Det betyder: inga buggfixar, inga säkerhetsuppdateringar eller nya funktioner.

I vår guide har vi samlat nyttig information för dig som vill byta från Drupal till HubSpot. Du får en tydlig genomgång av vad du behöver tänka på, hur du går tillväga samt fördelar med att byta från Drupal till HubSpot. Ladda hem den kostnadsfritt idag.

 

 

Kom igång med HubSpot

Vi erbjuder en 60 minuters genomgång helt utan kostnad! Boka ett möte med Stefan idag.

 

Senaste artiklarna

ChatGPT 4o: Nästa steg för AI-konversationer

ChatGPT-4o är en revolution för ChatGPT. Ok, revolution är lite väl fläskigt, men hey, vi...

Guide till growth marketing för B2B

Introduktion:

Välkommen till vår omfattande guide om growth marketing för B2B-företag. I dagens...

Reklamfilmer Super Bowl 2024

Reklamfilmernas julafton är äntligen här. Och som vanligt bjöds vi på en kavalkad av snordyra ...